اسکن تمام بدن با یُد

اسکن تمام بدن با یُد مهمترین کاربرد این اسکن، پیگیری بیماران مبتلا به سرطان های تیروئید می باشد که علاوه بر تست های خونی، رادیوگرافی قفسه سینه و سونوگرافی گردن، مورد استفاده قرار می گیرد. پس از انجام یُد درمانی، اسکن تمام بدن با یُد در نشان دادن وسعت درگیری بافت ها و اعضای بدن…

ادامه مطلب

اسکن برای عفونت ها (UBI)

اسکن برای عفونت ها (UBI) ماده UBI رادیو داروی جدیدی است که برای بررسی عفونت ها کاربرد دارد. گاهی در استخوان های دارای پروتز تشخیص عفونت توسط اسکن استخوان مشکل یا غیر ممکن می باشد و یا در برخی بیماران با تب های طولانی که منشأ آن مشخص نمی باشد می توان از این اسکن…

ادامه مطلب

اسکن مغز استخوان

اسکن مغز استخوان این اسکن برای بررسی فعالیت مغز استخوان کاربرد دارد. در برخی شرایط نظیر درگیری مغز استخوان توسط بدخیمی-ها، عفونت ها، آب ها و کیست ها انجام اسکن مغز استخوان می تواند منطقه درگیر را شناسایی کرده و حتی به عنوان گایدی برای انتخاب منطقه انجام بیوپسی کاربرد دارد. در انواعی از کم…

ادامه مطلب

اسکن گیرنده های سوماتواستاتین (اوکتروتاید)

اسکن گیرنده های سوماتواستاتین (اوکتروتاید) گیرنده های سوماتواستاتین در برخی از تومورهای نسج نرم مانند تومورهای هیپوفیز، پانکراس، کارسینوئید، کارسینوم مدولاری تیروئید و نوروبلاستوما حضور دارند. بنابراین با تزریق داروی اوکتروتاید که جذب گیرنده های مذکور می شود، می توان به وجود و محل برخی از تومورها در داخل بدن و نیز میزان گسترش یا…

ادامه مطلب

اسکن گالیوم (Ga67)

اسکن گالیوم (Ga67)   اسکن گالیوم به طور عمده در بررسی برخی بیماری های عفونی خاص و تومورها کاربرد دارد. برخی از عفونت ها ممکن است بعد از درمان، همچنان در مرحله نهفته باقی بمانند که متأسفانه علائم آزمایشگاهی و رادیولوژیک ظاهراً بهبودی را نشان می دهند در حالی که بیماری ادامه دارد و منجر…

ادامه مطلب

اسکن استخوان

اسکن استخوان   دو ساعت پس از تزریق ماده رادیو دارو مناسب که در استخوان های سراسر بدن جذب می شود، تصویربرداری از استخوان ها انجام می گیرد. کمترین تغییر در میزان استخوان سازی که در اثر بیماری ها و ضایعات مختلف ایجاد می-شود مانند شکستگی های مخفی، تومورها و عفونت ها، پیش از آنکه…

ادامه مطلب